![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() dünyanın en uzun domaini |
|
(#1)
|
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
Dünyanın en uzun internet adresi Galler'in kuzeyindeki "Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysili ogogogoch" kasabasına ait. Kasabanın internet adresi, "http://www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantys iliogogogoch.com" olarak geçiyor.
Bu isim Türkçeye çevrildiğinde ise söyle bir anlam çıkıyor: "Kırmızı mağaralı aziz Tysilio'nun yaptığı hızlı girdabın yanındaki beyaz fındık ağaçlarının olduğu boşluktaki Azize Mary Kilisesi". Kasabanın adını doğru telaffuz etme yarışları düzenlenip ödüller bile veriliyor. Aynı kasabada 67 harfli bir tren istasyonu bile var. 58 harften oluşan kasabanın web alan adı Internetters firması tarafından tescillendi. Kasaba halkı ise bu uzun isim yerine "llanfair" ve "Llanfairpwll"yı kullanma taraftarı. ``Oyunun en güzel yerinde zil çalinca üzülürdük ya ... öyleyim .`` kIrDILaR yÜrEgImI kIrDIlAr aZaRlArLa.. Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim. Kalmasa da şöhretimi duymayan, Kimliğimi tarif etmek zor benim.. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
(#2)
|
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
Allah'a çok şükür ki Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysilio gogogoch'lu değiliz
)))
``Oyunun en güzel yerinde zil çalinca üzülürdük ya ... öyleyim .`` kIrDILaR yÜrEgImI kIrDIlAr aZaRlArLa.. Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim. Kalmasa da şöhretimi duymayan, Kimliğimi tarif etmek zor benim.. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|